søndag 28. mars 2010

Varmt og klamt!

Det er lenge siden jeg har blogget nå.
Har egentlig ikke hatt overskudd til å sitte og skrive i varmen, og det hjelper fint lite at pc'en til Kine koker over hver gang jeg har den på fanget.

Livet i Mexico er herlig! Fine strender, hyggelige mennesker og god mat.
Her spiser man tortilla- lefser til hvert eneste måltid, og det er helt normalt å putte omelett, fisk, lapskaus og det man kan komme over inni disse lefsene.


Mexicanere er veldig utadvendte, kanskje litt for mye av og til. Her er det normalt for 40-50 åringer med kulemage og måne, å spørre "are you looking for a mexican boyfriend tonight?", eller "are you looking for a gigolo tonight?"

Her i Playa del Carmen bor jeg til ei som heter Kine, og hun bor sammen med 3 andre norske jenter. Alle er veldig hyggelige! Kine studerer reiseliv her i Playa. Hun har skole hver dag, og mens hun er på skolen, ligger jeg som regel på takterassen og soler meg.



På tirsdag reiser jeg tilbake til Costa Rica igjen. Jeg har hverken jobb eller familie å bo til før den 5 april, så jeg er nødt å finne meg et billig hostel. Jeg kjenner de fleste frivillige i Costa Rica nå, og jeg har snakket og forhørt meg litt med dem, så det ordner seg helt sikkert. Erika skulle muligens til den karibiske kysten, mens de fleste er på stillehavskysten. Jeg er usikker på hvor jeg vil dra, men jeg regner med det blir stillehavskysten, siden det er der jeg skal starte å jobbe den 5 april.

Fra det ene til det andre, vi kom i avisa da vi var på konsert med Cafe da Cuba! Det var stas!!

Nå er jeg bare nødt å stille meg under en aircondition. VARMT!!!

Ps: jeg har foresten fått halsbetennelse, blærekatar og en monsterkvise under arma!
PURA VIDA!!

tirsdag 9. mars 2010

Livet i Costa Rica

Jeg hadde selvfólgelig missforstátt Isabel. Heidi var ei norsk jente som hadde bodd til henne fór, mens Erika bodde der, men skulle reise samme dagen som jeg kom. Erika er ei veldig sót jente! Vi fant tonen ganske fort. hun viste meg rundt i Guadalupe og etterpá satte vi oss pá en bar og tok en pils!:)
Jeg har ná gátt pá spansk-kurs i 1 og en halv uke.
Fórste dagen hadde jeg INGEN anelse om hvordan jeg skulle klare á laere spráket. Alle laererne underviser pá spansk, og ikke engelsk. Men tro det eller ei, jeg forstár det meste som blir sagt ná, men jeg má ofte si ¿como? ¿Qúe? og "despacio por favor". Jeg starter skolen som regel 0830 og slutter 1130, men som de fleste vet sá er ikke akkurat latinos de mest pungtlige av seg, sá timene mine starter som regel 0900 og slutter 1125.

Nár jeg kommer hjem fra skolen spór min "mamma", Isabel alltid om jeg vil ha mat. Hun snakker sá fort, at det hóres ut som hun sier det forskjellig hver gang, sá jeg sier alltid ¿como? selv om jeg egentlig vet at hun spór om jeg vil ha mat. Og da tar hun alltid armen opp mot munnen og later som hun spiser mens hun sier "¿Comer?"
Jeg fár ikke sá variert mat. Det gár som regel i egg og kjóttdeig. Tilbehóret til maten er ALLTID ris, bónner og agurk og tomater med salt. Tomatene er sá utrolig fruktige og gode her!
Til dessert fár jeg som regel et granateple!:)

Det koster 2 kr i timen á sitte pá internett, lokalólet "imperial" og "pilsen" koster 10 kr, og hver onsdag koster det 10 kr á dra pá kino i san jose:) Latterlig billig :D

I helgen dro jeg til Montezuma. Det ligger ved stillehavskysten.
De fleste frivillige jeg har blitt kjent med her i San Jose dro tidlig pá morgenen, men jeg hadde skole fram til kl 12 sá jeg mátte ta 14 bussen. Det var meningen at jeg skulle móte 2 gutter som het Adam og Jay pá bussholdeplassen, men det eneste jeg viste var at Adam hadde mórkt hár og Jay ante jeg ikke hvordan sá ut, sá jeg ga opp letingen rimelig fort.
Jeg ble kjent med ei jente fra Usa pá bussen. Hun bodde i Guatemala og hadde tatt buss hele veien til Costa Rica for á besóke ei venninne.
Bussen til Montezuma tok 6 timer, men det gikk fort, for det var helt fantastisk natur og mye á se pá. Da vi kom fram ble vi mótt av Katherine og hun viste oss fram til hostellet. Mótte foresten Jay der ogsá som jeg tilfeldigvis hadde snakket med pá báten over til Montezuma uten á vite at det var han jeg lette etter. Adam dukket ikke opp...Erika kom ogsá til Montezuma, noe som var veldig hyggelig! Jeg fikk ogsá mótt Heidi (hun som hadde bodd til Isabel fór meg) Kjempesót jente! :)
Rommene var ganske sá dárlige, med maur og veps overalt. Skulle jeg ta en kjapp dusj, sá tok det ca en halv time, for det ikke var trykk i dusjen i det hele tatt. Men herregud, jeg skal ikke klage. Vi betalte ca 80 kr natta, sá vi kunne ikke forventet sá mye bedre.
Vi hadde det veldig fint. Vi klatret opp til flere fossefall og det var helt fantastisk! Flere av guttene hoppet fra 9 meters hóyde! Pá kvelden dro vi pá en pub og danset. Mennene i Montezuma var sykt flinke til á danse salsa, sá det var sávidt jeg klarte á fólge med, men det var góy!

Pá sóndag dro vi med bát til Isla Tortuga for á snorkle! Bólgene var sá hóye at vi ikke sá sá mye, men jeg sá en skikkelig stor klovnefisk! den var kanskje 20 cm lang!
Resten av dagen lá vi pá stranda og solet oss!

Ná er jeg i San Jose igjen. I dag er det veldig varmt, men det blir fryktelig kaldt om kveldene. Jeg ligger med laken, dyne og pledd, men fryser likevel.

I kveld skal vi frivillige mótes i parken. Det er usikkert om vi drar og tar en pils, eller om det blir kino!:)

Til helga drar jeg til Mexico, Cancun! :D Hurra!

Hadet pá badet!