onsdag 19. mai 2010

Da var det pà tide à blogge litt igjen!

Da jeg kom hjem fra Mexico, gikk turen til Costa Rica Backpackers i San Jose.
For noen uker tilbake mens jeg var i Mexico fikk jeg en E-mail fra ei jente som som het Linda. Hun skulle lande i San Jose samme dag som jeg kom fra Mexico. Da jeg sjekket inn pà hostellet fikk jeg sengetòy og jeg gikk rett innpà soverommet, fant meg en seng og la fra meg sengetòyet. Deretter gikk jeg rett ut for à bli kjent med nye mennesker.
Da klokka hadde passert 21 gikk jeg i resepsjonen og spurte om Linda hadde sjekket inn, og han sa at hun là pà samme rom som meg. Da jeg kom innpà rommet, sà jeg ei blond jente som hadde tatt sengetòyet mitt og redd opp til seg selv i min seng. Det ble vàrt fòrste mòte.

Dagen etterpà hadde Linda orienteringsmòte med OTEC. De sa hun ikke startet pà spansk-kurs fòr mandagen etter pga. Semana Santa (Pàske). Sà jeg spurte henne om hun ikke hadde lyst à bli med meg til Quepos der jeg skulle starte à jobbe uka etter.
Vi hadde en utrolig fin tid i Quepos. Vi dro til Nasjonalparken Manuel Antonio og sà ville aper, dovendyr og slanger.

Sòndag dro jeg for à mòte min nye vertsfamilie. "Mamma" heter Mirna og "Pappa" heter Carlos. 2 hyggelige mennesker i midten av 60 àrene. Mirna lager utrolig god mat. Mye variert. Kylling, fisk, gris og selvfòlgelig ALLTID bònner og ris til.

Mandagen mòtte jeg opp i nasjonalparken Manuel Antonio. Hun jeg skulle prate med var ikke til stede, sà jeg fikk beskjed om à stà i inngangen og ta imot billetter. Da jeg hadde stàtt der en hel dag (8- 16) dro jeg til en bar og skulle ta meg noe og spise.
Jeg hadde hatt vondt i ryggen ganske lenge, og jeg viste ikke helt hva det var, for jeg klarte hverken spise eller drikke. Jeg klarte ikke à sitte i ro. Sâ jeg dro til legevakten og hun sa jeg hadde nyre infeksjon. Sà atter en gang màtte jeg gà pà antibiotikakur. Nà er jeg heldigvis frisk.

Dagen etterpá dro jeg igjen til Manuel Antonio. Damen jeg skulle prate med var fortsatt ikke der.
Men jeg snakket med en annen mann som sa at de ikke hadde papirer pà at jeg skulle komme, og at de heller ikke hadde behov for frivillige der.
Sà da màtte jeg ta en telefon til OTEC og hòre om andre alternativer, og han sa jeg kunne jobbe pà en skole i Quepos. Han ba meg ringe han uka etter. Sà jeg dro til Montezuma med Linda. Linda dro hjem samme sòndag, og jeg tenkte at jeg like godt kunne bli igjen til dagen etterpà og ringe OTEC. Da jeg ringte OTEC mandag, sa de at jeg màtte ringe dagen etterpà. For à gjòre en lang historie kort, sà ringte jeg 6-7 ganger, sjekket ut av hostellet 5 ganger og skiftet rom pà hostellet 4 ganger. Jeg ble i Montezuma i 15 dager. Mañana, mañana sa du? Ja, sànn er det her i Latin- Amerika.
Jeg mòtte noen herlige mennesker i Montezuma. 2 bròdre som skulle sykle til panama sammen. Daniel og Fraser. Fraser hadde skadet foten sin, sà han màtte hvile fòr han kunne ta turen vidre.
Daniel màtte dra tilbake til California pga for lite penger. Sà han satte igjen sykkelen sin i Montezuma.
Samme dag som Daniel skulle dra, sjekket det inn ei jente pà hostellet. Hun kom rett bort til oss og begynte à prate. Navnet hennes var Rhiannon. Daniel sa til meg at han trodde at Rhiannon kom til à ta hans plass. Fraser sa til Rhiannon at han var pà vei til Panama med sykkel. Og Rhiannon sa hun ville vaere med. "Por que no?" De hadde jo tross alt en ekstra sykkel.

Rhiannon og Fraser ble med meg tilbake til Quepos. Foten til Fraser mà bli bedre fòr han drar vidre. Han har ogsà blitt bitt av ett eller annet insekt, sà hele foten hans var hovnet opp.

Pà mandag den 26 april startet jeg à jobbe pà en skole rett atmed der jeg bor. Jeg underviste 5 àringer og 1 klassinger. Jeg fàr bestemme min egen timeplan og fàr ferie sà mye jeg ònsker. Timeplanen min er fra Mandag-torsdag. Jeg har ansvaret for 4-5 klassinger.

Hadde besòk av Erika forige helg. Noe som var superkoselig. Vi dro til sommerfugelpark! Vi fikk med oss guide og han fortalte om forskjellige forsvarsmekanismer sommerfuglene har. Noen har store rundinger pà ryggen for à se ut som et stort dyr og noen ser ut som en slange. Det var utrolig spennende.

Pà lòrdag var jeg pà rafting 2 timer utenfor San Jose. Vi rafta 8, 4 mil!! For et KICK!
top 10 av beste raftingplassa i verden!